Ons repertoire is het vertolken van de meest bekende dixieland stukken, vanaf 1925 tot 1940.

Stukken die al oud zijn, maar bekend zijn geworden door bijvoorbeeld:

Chris Barber,

Dutch Swing Collegeband

Papa Bue Vikings Jazzband

en…….. die misschien nu nog bekender worden door de Sea Side Jazzband.

We proberen, en doen het overigens ook, om overal onze eigen klankleur aan te geven en net weer iets anders te arrangeren dan onze grote voorgangers.

Doordat dat wij met een sousafoon (blaasbas) spelen, kunnen wij ook mobiel optreden. Zo verzorgen wij veel streetparades op Jazzfestivals en bij diverse recepties.

Bij openingen van bedrijven, recepties, feestjes bij u thuis maar ook bij een crematie of begrafenis knnen wij stijlvol optreden.

Maar ook op de buhne staan wij ons mannetje, gezellig in het gehoor liggende swingende muziek waarop heel goed kan worden gedanst.

Diverse malen hebben wij al een concert verzorgd met een korte uitleg over de nummers en een stukje historische uitleg, overigens door onze Piet Passchier op humoristische wijze gebracht, over het ontstaan van de jazzmuziek uit New Orleans.

Als we het over de “Sea Side” hebben dan praat men over een orkest dat door haar enthousiasme de komische “noot” niet uit de weg gaat en dat borg staat voor een gezellige swingende happening!!!